sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Herra 4kk

Minä osaan...

...äännellä kaikenlaisia erilaisia ääniä, kuten vööö, yyyääää, öyyy, eug, goää
...katsella melko pitkiä aikoja vatsallani kirjaa pää pystyssä
...viuhtoa jaloilla ja käsillä niin lujaa, että tuulenvire käy


...protestoida kovaan ääneen pukemista väsyneenä
...tarttua molemmin käsin leluihin ja äidin tukkaan
...kääntyä satunnaisesti vatsalta selälleen ja joskus jopa selältä vatsalleen


...nukkua yöllä n. klo 20.30-7.00  heräten välillä tietysti syömään
...kieltäytyä tuttipullosta ja tutista
...kertoa asioita omalla kielelläni pyydettäessä


...naurahtaa ääneen äidin ja isin höpötyksille
...valloittaa hymyllä kaikki
...olla maailman ihanin äidin kultapoika!

Kummitätin kanssa

Loppuviikkomme hurahti kuin siivillä. Saimme suosikkivieraan kylään. Poika nautti kummitätinsä seurasta ja äitikin sai välillä huokaista kahvikupposen äärellä. Mukavaa tekemistä, juttelemista ja nauramista oli meidän loppuviikko täynnä. 



Kiitos vierailusta siskoseni! Nähdään taas kolmen viikon päästä!

lauantai 29. lokakuuta 2011

Maistiaisia

Tänään päivää vaille 4kk ikäinen poika pääsi herkuttelemaan potulla. 


Elämän ensimmäinen pottu sai aikaan hassuja ilmeitä. Vaikka ilmeet olivat suurimmaksi osaksi irvistyksiä, osoitti poika joka tapauksessa kiinnostusta pottusosetta kohtaan. Suu aukesi aina uudelleen ja loppujen lopuksi pottusosetta nieltiin noin puoli pikkulusikallista. 

Kuva: Frost
Tästä on hyvä jatkaa!

Hyvissä ajoin

 Vajaa kaksi kuukautta aikaa jouluun. 
Kyllähän nyt on jo korkea aika tehdä ensimmäiset joululahjaostokset!


Piipahdimme pojan ja siskoni kanssa ihanassa käsityöläispuodissa.


Täältä löytyi ensimmäinen joululahja tälle vuodelle.


Enpäs kerrokaan kuka saa sisällön tästä pussista...

Syysvaatteita

Esittelyssä viimeisimpiä vaateuutuuksia pojalle. Ylimmän kuvan dinopaita ja pipo ovat pojan kummitädin käsialaa. Alemmat kuvat ovat viime viikon shoppailukierroksen saldoa ja lahjoja kavereilta ja mummolta. Kiitos! 




torstai 27. lokakuuta 2011

Kotiburgeri

Me herkuteltiin.


Hyvää oli!

Poika kasvaa

Kävimme tänään taas pojan kanssa neuvolassa. Uusi neuvolantäti oli oikein mukava ja kokeneen oloinen. Pituutta ja painoa oli jälleen tullut hyvin, joten mitään kiirettä soseiden aloittamiseen ei olisi. Äiti vain taitaa olla hieman malttamaton... Lauantaina ajattelimme nimittäin hieman herkutella potulla.


4kk mitat:
Paino: 7890 g
Pituus: 66,5 cm
Päänympärys: 42,9 cm

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Tunnelmavaloja

Kotiseudulla käydessäni sain lahjaksi muutaman uuden tunnelmantuojan kotiimme: mustat kynttilänjalat ja valkoisen talolyhdyn. Olen pitkään kaivannut jotain uusia sisustusjuttuja valkoisen tv-tason päälle ja nyt nämä ihanuudet pääsivät kodissamme paraatipaikalle.



Innostuin uusista koristeista sen verran, että kaivoin kaapin perältä jo yhden jouluvalokoristeenkin esiin. Valokoriste on anoppini tekemä ja se pääsi koristamaan olohuoneen ikkunaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Rengas on virkattu vahvasta narusta ja sisään on pujoteltu valosarja. Mielestäni tämä on niin kaunis, että olisi sääli pitää sitä ikkunassa vain hetken aikaa.


Tässä vielä kuva olohuoneestamme. Olohuoneen pöytä huutaa tyhjyyttään. Kukat olisivat kivoja, mutta näin reissuelämää viettäessämme kahden kodin välillä olen tullut siihen tulokseen, että hankin kukkia vasta sitten, kun pystyn niitä ihailemaan pidempään. Vuodenvaihdetta odotellessa...:)

maanantai 24. lokakuuta 2011

Sylittelyä, silittelyä ja suukkoja

...niitä oli viime viikko täynnä! Kävimme kotiseudullani Pohjois-Pohjanmaalla.






Viikossa ehtii yllättävän paljon! Saimme tavata suuren joukon ihania ystäviä ja tuttavia. Poikakin pääsi näkemään viikon aikana kymmenittäin uusia kasvoja. Toivottavasti lapsiparka ei stressaantunut liiaksi äidin riepotellessa uutta tulokasta paikasta toiseen. Hienosti jaksoi poika kuitenkin hymyillä vielä loppuviikostakin. Oli mahtavaa nähdä pitkästä aikaa pojan isovanhempia, kummeja ja sukulaisia sekä omia ystäviäni ja työkavereitani! Kiitos kaikille ihanille rakkaille ihmisille mukavasta viikosta! Nyt jaksaa taas pyörittää arkea ja reissata vielä muutama kerta kahden kodin väliä. Pian pääsemme nimittäin asettumaan pysyvämmin Pohjanmaan kotiimme. 

perjantai 21. lokakuuta 2011

Vauvakirkko

Huomasin viime viikon sanomalehdessa ilmoituksen vauvakirkosta. Ilmoituksessa kirkkoon kutsuttiin erityisesti 2011 syntyneiden lasten perheitä ja kehoitettiin ottamaan mukaan omat helistimet. Tilaisuus kuulosti mukavalta ja niinpä suuntasimme kirkkoon koko perheen voimin. Myös pojan isovanhemmat pääsivät mukaan.


Takanamme istui kirkon "vakiomummo".


Ovella jaettiin kaikille pienet vihkoset. Lauluina oli sekä uusia että vanhoja lastenvirsiä. Näitä vihkosia käskettiin olla pureskelematta ja imeskelemättä.


Kirkko oli melkein puolillaan väkeä. Vaikka paikalla oli paljon vauvoja ja pieniä taaperoita, oli tunnelma silti rauhallinen. Musiikilla on ihmeellinen vaikutus lapsiin.


Isin sylissä oli turvallista istua ja ihmetellä suurta kirkkosalia.


Tilaisuuden jälkeen seurakuntasalissa tarjottiin kirkkokahvit. Jokainen lapsi sai myös mukaansa kauniin iltarukoustaulun. 

torstai 20. lokakuuta 2011

Kaupunkikierros

Aina silloin tällöin on mukava suunnata kävelylenkki keskustan halki. Käydä näyteikkunaostoksilla ja katsella torielämää. 





Kävelylenkiltä saattaa tällöin tarttua mukaan muutakin kuin punaiset posket.



Kahviaika!

Pullaa

Mummo tuli kylään, laittoi pullat uuniin ja lähti leikkimään pojan kanssa...


Vaan kuinkas sitten kävikään? 


Onneksi pullia oli vielä toinen pellillinen!


Kiitos Mummolle ja Ukolle vierailusta!

tiistai 11. lokakuuta 2011

Syysruusut

Tänään kävimme pojan kanssa jälleen perhekerhossa. Aikuisille oli tällä kertaa ohjelmassa syksyinen ruusuaskartelu vaahteranlehdistä. Tähän ideaan en ollut aiemmin törmännyt ja ihastuin heti! Pyöräytin kaksi ruusua kotiin viemisiksi.


Ruusuun tarvittaan siis vaahteranlehtiä, joita täällä kakkoskodin maisemissa on pihat ja kadut täynnä tällä hetkellä. Muutkin lehdet varmasti käyvät. Lisäksi tarvitaan ohutta rautalankaa. Vaahteranlehdet taitetaan aina keskeltä kahtia ja lähdetään rullaamaan ympäri niin, että taitossauma jää ruusun päälle. Lopuksi tyveen kierretään rautalanka pitämään nippu kasassa. 


Tässäpä oiva idea syyshäihin tai muihin juhliin. Yksi ruusu toimii hyvin sulhasen vieheenä ja useammasta ruususta saa vaikka näyttävän hääkimpun! Myös pöytäkoristeina nämä ovat kivoja.


Värikästä syksyä kaikille!

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Hakka

Viimeisin kirpputorilöytö: Brion Hakka 4,50€.




Vaikka 4,50€ oli aika suolainen kirpparihinnaksi, on tämä klassikko taatusti hintansa väärti. Poika pääsi jo testaamaan vasaraa ja hyvältä maistui...

maanantai 3. lokakuuta 2011

Keskeneräisyyttä

Komeron perältä löytyi viime viikolla jotain keskeneräistä.
Inspiroiduin siitä jälleen.


Aika tarkalleen vuosi sitten aloitettu. 


Saa nähdä tuleeko tästä koskaan valmista.


Ehkä joku päivä pääsen esittelemään sen valmiina teille.


Lankaa ainakin vielä riittää.